Individuele Coaching

Individuele Coaching

Tijdens individuele sessies maakt Don gebruik van oefeningen uit de Zijnsorientatie. Dit is een combinatie van psychologie, lichaamswerk en oefeningen waarbij je leert om jezelf op een constructieve manier te begeleiden.  Je leert om woorden te geven aan gevoelens en ze te herkennen en erkennen en er verantwoordelijkheid voor te nemen. Anders dan in de psychologie ben je dus zelf je “behandelaar” , ook al begeleid en ondersteunt Don je tijdens de zelfbegeleiding.

Bewustwording

Juist door deze gevoelens toe te laten leer je jezelf daarin dragen. Dit is de toegangspoort waardoor ze ook weer oplossen.

De relatie die je met jezelf hebt kan hierdoor aanzienlijk veranderen. De nadruk word gelegd op zelfrespect en zelfwaardering.

Vaak zoeken we afleiding of onderdrukken we onze innerlijke moeilijkheden. Door te verwelkomen van wat er zich in ons zelf voordoet precies zoals het zich aandient, kunnen er inzichten onstaan, ontdek je bepaalde patronen, en leer je om beter voor jezelf te zorgen. Waardoor je een geschenk voor de ander word.

Er kan bewustwording ontstaan in oude gedragspatronen en gewoonten die je al zo lang met je mee draagt, waardoor je ervoor kan kiezen hier niet langer naar te luisteren en een leven te gaan leven zoals jij dat wil.

Vrouw met wereldbol

Authenticiteit en verbinding

Jezelf  durven zijn, erkennen wie we zijn en wat we voelen, en onze imperfecties omarmen. Luisteren naar je eigen intuïtie en behoeften en daar trouw aan zijn, eerlijk en oprecht, verantwoordelijkheid nemen voor jou leven.

In sommige  situaties zijn we gewend onze waarheid en wat we echt willen te onderdrukken, spreken we ons niet uit of luisteren we niet naar onze eigen behoeften. Vaak ligt hier een fundamentele angst aan ten grondslag om verlaten te worden, de verbinding met de ander te verliezen, niet aardig gevonden te worden en we  niet zo goed weten hoe we met onzekerheid en twijfel om kunnen gaan.

Ook kunnen we ons verantwoordelijk gaan voelen voor de gevoelens van de ander. Daar waar we gevoelens onderdrukken ontstaat stress, spanning of frustratie, waar we onszelf niet altijd bewust van zijn. Op de lange termijn kan dat tot fysieke en mentale klachten leiden.

Doordat we de angst niet prettig vinden en er onbewust vanaf willen bouwen we hier weerstand tegenop. Door juist wel met deze angst in contact te treden en stapje voor stapje aan te leren kijken groeit je zelfredzaamheid, met als direct gevolg dat je vertrouwen groeit en je autonomer word.

Soms kan het handig zijn om jezelf af te vragen wat wil me lichaam me nu eigenlijk vertellen? Wat kan ik doen of laten om beter voor mezelf te zorgen en vriendelijker voor mezelf te zijn?

Maar hoe doe je dat dan?

Hoe geef ik gehoor aan de verlangens en behoeften die ik heb? Bijvoorbeeld door “Nee” te zeggen, waar ik normaal gesproken “Ja” zei of andersom. De mensen in je omgeving kunnen dit als lastig ervaren of weerstand bieden. Anderen zullen zeggen: Wat goed dat je voor jezelf kiest!

Zelf kan je dit ook als lastig ervaren omdat er in de loop der jaren gedragspatronen en gewoonten zijn onstaan. Hoe ga ik om met angst, onzekerheid, twijfels, verdriet, weerstand of spanning? Of met de oordelen van de mensen om je heen of van jezelf?

Positiviteit en vertrouwen

Uiteindelijk leer je hoe je er meer voor jezelf kunt zijn, luistert naar datgene waar jij behoefte aan hebt en hoe leuk is dat als je de relatie die je met je jezelf hebt op een positieve manier zal zien veranderen. En daardoor meer vertrouwen krijgt en onafhankelijker word. En Don zal daarbij aan je zijde staan.

Veel voorkomende klachten

 • Stress en spanningsklachten
 • Problemen op het werk, werkdruk
 • Angstgevoelens
 • Slapeloosheid
 • Relatieproblemen
 • Onrust, continue afleiding zoeken
 • Depressiviteit of neerlslachtigheid
 • Verslavingen
 • Fysieke klachten
 • Gebrek aan energie
 • Gebrek aan zelfvertrouwen of onzekerheid

Intake gesprek (60min)

Samen kijken we naar een manier die voor jou passend is en die voor jou werkt.